top of page
2000px-YouTube_full-color_icon_(2017).sv

 

התכנסנו ליום למידה משותף שהתקיים בעיר אשקלון. שותפים רבים הגיעו  ללמוד , להבין ולצמוח מתוך חשיבה משותפת. פתחנו  את הלב ,הבנו  מעט יותר, שוחחנו על הקשיים  , הכרנו בהזדמנויות, וניסינו לרקום את תחילת המעשה האירגוני לקראת החלת השינוי בחוק החינוך המיוחד במערכת החינוך בגיל הרך. 

השינוי בחוק החינוך המיוחד  הוא מהלך ערכי הרואה את הזכות, את הערך ואת ההזדמנות שיש לכל התלמידים להתפתח ולגדול בסביבה המכילה שונות, כאשר בתוך השונות יש לשאוף לתת מענה אישי ומותאם לכלל התלמידים המוכלים בה.

הצעד הראשון הוא הכשרת הלבבות. בזאת סייעו לנו במחלקת החינוך בעירית אשקלון.  הגב' ליז כהן מנהלת מח' הגנים ברשות, שהציגה את  העשייה החינוכית בעיר, והזמינה את התלמיד דניאל יצחק נעים הזמירות  מביה"ס "אלונים" באשקלון , ואת הגב' זאבה סורין , תושבת אשקלון , שהגיעה בכדי לשתף אותנו מעט במסע האופטימי של משפחתה . זאבה סיפרה על קבלת השונות כהורה, ועל חשיבות בניית השותפויות בין כל השותפים, בכדי להצמיח את הילד מנקודת המבט של ההורה  ושל המשפחה.

בחלקו השני של היום הרחיבו והעמיקו  הגב' אורנה פז מנהלת האגף לגיל הרך במשרד החינוך  ,הגב' איריס עץ הדר הממונה על הקשר והשותפויות  עם הרשויות ,ומר יואל לוין  נציג האגף לחינוך מיוחד , שהציג את עיקרי השינוי לחוק.

הגישה בעד שילוב ילדים בעלי צרכים מיוחדים במערכת החינוך הרגילה גורסת, שכל הילדים שווי זכויות, ולכן מגיע להם ללמוד יחד עם עמיתיהם, בעיקר כאשר מדובר על ילדים באותה קבוצת גיל ובאותה מערכת חינוך כללית. היתרון בהקשר הזה הוא כמובן העברת מסר של נורמליזציה גם עבור ילדים שלא מוגדרים כבעלי צרכים מיוחדים.

החלק הבא של היום אורגן כסדנא על ידי המדריכות המחוזיות לנושא ההכלה : נהרה סטשבסקי,  ג'אקלין אבו אלהיג׳א וסתיו קורנברג. בסדנא  השתתפו בכל "שולחן עגול" אנשי מקצוע מתחומים שונים: מפקחות, מנהלות מחלקות גנים ברשויות, יועצות, נציגות מהמתי"אות והשפ"ח. השותפים הביאו את המומחיות שלהם לגבי הגיל הרך והחינוך המיוחד, ואת התפיסות לגבי התפתחותם של ילדים צעירים ,ויחד הגיעו לכדי תובנות לגבי עבודה משותפת ברשויות השונות במחוז. הידע המשותף וההכרות עם הצרכים  בשטח יהוו את הבסיס לנגינה המשותפת שלנו , והתובנות והתמות המרכזיות ישמשו אותנו בהמשך תהליך ההטמעה ברשויות ובמחוז. בהמשך נעבד את החומר הרב והתובנות שעלו בקבוצות לכדי "ארגז כלים" משותף למחוז ,בכדי שנוכל להצליח ליישם את החוק.

אחריות כל אחד מאתנו היא לנסות לסייע , לתת יד, לרקום שותפות, בכדי לקדם את הנושא -

רק יחד, תוך שיתוף פעולה , אולי תוך שבירת פרדיגמות מוכרות , תוך מציאת הזדמנויות חדשות במצב , תוך המצאה של פתרונות חדשים – נוכל לחולל שינוי במערכת החינוך, אך גם בחברה בישראל. לכל אחד מאתנו יש לב רחב הפתוח לסייע, ולעשות מעשה.

אנו מודים לכם שהגעתם לחשוב יחד עמנו , ומזמינים כל רשות לכנס במהלך השנה הנוכחית את הפורום הרשותי עם השותפים המתאימים במקום, בכדי להתחיל ולרקום את התשתית האירגונית להנעת התהליך בשנת תש"פ .

בברכה,

מורן תימור, דפנה אייזקס והגר אלפיניש-מפקחות מתאמות, 

וצוות המפקחות, מחוז דרום

                                            

אנו מזמינות אתכם להמשיך ולהתרשם מהעשייה בכנס באמצעות הקלקה על סרגל התפריט 

bottom of page